Ilim ve Irfan dergisinin Aralik sayisi (sayi: 76) hadis-i serifler dosyasiyla çikti. Dinin diregi ve kaynagi olan hadis-i seriflere karsi ortaya konulan bazi yakisiksiz düsüncelere cevap niteligindeki sayi yazilariyla göz dolduruyor.
Prof. Dr. Selahattin Yildirim, hadis-i seriflerin nakilden yaziya geçirilis sürecini ele aldigi makalesinde ilim gücünün hafiza gücüyle ortaya konuldugunu belirtiyor. Hadis-i seriflerin, idrak etme, ezberleme, yaziya geçirme ve aktarma devresinde ortaya konulan muazzam gayreti bir kez daha hatirlatiyor.
Doç. Dr. Ibrahim Baz, sünnet olmadan ümmet olmaz diyor. Doç. Dr. Baz, hadis-i seriflerin Kur’an ayetlerinden ayri tutulmasinin anlaminin ve imkaninin olmadigini beyan ettigi yazisinda, bu tarz yaklasimlarin kötü niyetliler tarafindan tasarlandigini dile getiriyor.
Yazilarda hadis-i serifle ve sünnete sarilalim vurgusu öne çikiyor. Orta sayfalarda her ay sohbeti yer alan Seyh Muhammed Muta’ Haznevi bu sayida tebligin kalplere nasil ulasacagini beyan ediyor.

Mü’min çirkin konusamaz
Prof. Dr. Süleyman Derin, Allah’tan baska hiçbir maksadimiz olmamali, diyor. Allah’in rizasinin olmadigi ve aranmadigi hiçbir yapinin sahih olamayacagini vurguluyor.
Tasavvuf sözlügü bölümünde Ömer Aslan ragbet, riayet ve murakabe kavramlarini açikliyor.
Dr. Ibrahim Tozlu edebe aykiri ve çirkin konusmanin tehlikesine dikkat çekip mü’min güzel sözlüdür, diyor.
Dr. Mahmud Esad Erkaya peygamberlerin kissalarini ve hayatlarini anlattigi yazilarina devam ediyor. Dr. Erkaya bu sayida Hazret-i Yusuf’u kaleme almis. Saadettin Acar portre sayfalarinda büyük alim ve sufi Cafer-i Sadik Hazretlerini anlatiyor.
Dr. Kübra Zümrüt Orhan dervislik kavramini ve dervislerin seriata bagliliklarini ortay koyuyor.
Said Yavuz, irade sahibi olmanin ve hakta israr etmenin önemini vurguluyor. Mona Islam da yeniden düsünmenin yeni bir felsefe ortaya koymanin mümkün olabilirligi üzerine bir denemede bulunuyor.
Ahmet Edip Basaran arayislara devam ediyor, bu ay Imam Gazzali’nin Ihya-u Ulumüd’Din adli eserini inceliyor.
Kemal Özer, Tibb-i Nebevi kavramini ele aldigi yazisinda sifa için bu usulün dinen ve tibben güzelligine ve dogruluguna isaret ediyor.
Gülbahçe ekiyle birlikte her ay okuruna ulasan Ilim ve Irfan dergisi gönüllere sicaklik veriyor.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016