Muhterem Müslümanlar, sizler, bir hayir ve manevi yarar elde etmek düsüncesiyle buraya gelmis bulunmaktasiniz. Belki de bu fakir kuldan dinimize dair, istifade edeceginiz birtakim seyler duyabilme maksadini tasimaktasiniz. Her biriniz, bu masum iman topluluguna girdiginde mutlaka Ilahi rahmet ve berekete mazhar olacagini ümit eder. Bu sebeptendir ki, muhterem Müslümanlar, siz çoluk çocugunuzu ve akrabalarinizi birakip bu mekana gelmis bulunmaktasiniz. Bunun en basit anlami sudur ki, din ve tarikata ait baglar irk ve soy baglarindan daha güçlüdür. Ayrica, inanmis ruhlar, hedef ve amaç birligi yaptiklari ve imtizaç ettikleri vakit, onlari hiçbir güç birbirinden ayiramaz; mesafeler onlara hiçbir surette engel olamaz. Diger yandan bu durum Hazret-i Peygamberin su sözünü hatirlatir: “Ruhlar acemi bir askeri topluluk gibidir; birbirleriyle uyusanlar yakinlasir; frekanslari birbirleriyle uyusmayanlar ise ayri düser.” (Müslim, No: 6376)
Ruhlar arasindaki bag yalnizca Allah rizasi olursa hiçbir güç onlari yikamaz; hiç kimse onlari ayiramaz. Çünkü sadece Allah için yapilan her sey basarili olur; baska gaye ve maksatlar için yapilan seyler ise kisa sürede dagilir ve birbirinden uzaklasir.
Allah’tan ümit ediyorum ki, bu bagimizi kendi rizasi için kilsin. Dünyevi, siyasi ve maddi menfaate dayali hiçbir düsünceyi gönlümüze yerlestirmesin. Ey âlemlerin Rabbi olan Allah’im, duamizi kabul buyur.

(Yazinin tamami Ilim ve Irfan'in Ekim sayisinda.)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016