Ilim ve Irfan dergisinin Nisan sayisi ihtilaf dosyasiyla çikti; sayi: 68. Ihtilaf, farkli yol tutma, baska bir görüsü kabul etme demek. Özellikle Islam ilim ve tefekkür hayatinda amel ve itikad yönünden farkli yollar olagelmistir. Ilim ve Irfan dergisi büyük bir hassasiyetle ihtilaf ahlakinin, bu meselelerin gündeme nasil gelmesi gerektiginin nirengi noktalarini dosya konusu olarak isliyor. Dergi asil olanin çatisma ve ayrilma degil, birlik ve kardeslik olduguna israrla isaret ediyor.
Dosya kapsaminda Prof. Dr. Mustafa Kara ihtilafin rahmet mi zahmet mi oldugu sorusuna cevap ariyor. Prof. Dr. Kara, sekiz madde ile ihtilafin zahmete dönüsmesinin, rahmetle neticelenmesinin ipuçlarini veriyor.
Prof. Dr. Süleyman Uludag ise ihtilaf ahlaki üzerine kapsamli bir yazi kaleme almis. Toplum hayatinda birlik olmanin esas esas oldugunu, bölünmenin ise araz oldugunu beyan ediyor, Prof. Dr. Uludag.
Dr. Ibrahim Baz da dosyadaki yazisinda insanin kimliginin üslubunda ortaya çiktigini belirtiyor. Özellikle günümüzde Islam’i teblig açisindan daha hassas bir dil kullanmamiz gerektigini vurguluyor, Dr. Baz.
Derginin orta sayfasinda her ay sohbetleri yer alan Seyh Muhammed Muta’ Haznevi bu sayida Islam kardesligini, insani degerleri bilmeye ve korumaya çagiriyor okuru.

Essiz bir ilim yolcusu
Ilim ve Irfan dergisinin Nisan sayisinda birbirinden kiymetli yazilar yer aliyor. Doç. Dr. Abdulcebbar Kavak, manevi iklimin faziletli gecelerine isaret ederek bu geceleri ihya etmemizin önemini belirtiyor. Nisan ayinda Miraç ve Berat kandilleri yer aliyor.
Prof. Dr. Ali Akpinar Kur’an-i Kerim’de dua kavramina dikkat çekiyor, duanin kabul olunmasini sartlarini siraliyor.
Prof. Dr. Selahattin Yildirim, her seyimizi O’na (sas) borçluyuz diyerek Resulullah Efendimize olan sevgi ve bagliligimizi anlatiyor.
Islim Gümüstekin essiz bir ilim yolcusu olan Ebu Davud Sicistani’nin portresini sunuyor okurlara.
Dr. Mahmud Esad Erkaya da Allah’in salih kullarina olan yardimini ele aliyor. Yazida, besikteyken konusan üç bebegin hikayesi anlatiliyor.
Cankat Kaplan sehir yazilarina devam ediyor. Kaplan, bu sayida Bursa’yi, Bursa’nin manevi direklerini, evliyasini anlatiyor.
Ahmet Edip Basaran da yerini ve yönünü arayan bir dervisi anlatiyor. Basaran, Tevfik el-Hakim’in Trendeki Dervis adli kitabindan yola çikarak bir dervisin arayisini ele aliyor.
M. Nezihi Pesen kirkambar sayfalarinda tadimlik bilgiler vermeye devam ediyor. Kemal Özer de yazisinda seker pancari meselesini ele aliyor. Özer, sekerin tadi ne zaman bozuldu sorusuna cevap ariyor.
Ilim ve Irfan dergisi Nisan sayisinda baharin güzel havasiyla okurlarina esenlik katmaya devam ediyor.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016