Ilim ve Irfan dergisi Ocak sayisinda (sayi 65, Ocak 2018) Kudüs dosyasiyla çikti okurun karsisina. Dergi, sayfalarinin önemli bir kismini Kudüs meselesine ayirmis. Derginin Genel Yayin Yönetmeni Saadettin Acar “Kudüs Bizim Neyimiz Olur?” baslikli yazisinda bu konudaki genel hassasiyete ve gittikçe güçlenen Kudüs sevdamiza isaret ediyor. Saadetin Acar, Kudüs’ün sadece Filistinlilerin veya Araplarin davasi olmadigini, yeryüzündeki tüm mü’minlerin mukaddes ve hayati davasi oldugunu beyan ediyor.
Dosya kapsaminda Prof. Dr. Selahattin Yildirim Peygamber Efendimiz ve ashabinin dilinden Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yi ve Yahudileri anlatiyor. Prof. Dr. Yildirim, Kudüs için söyle diyor: “Islam inanci açisindan, Müslümanlarin ilk kiblesi olan Mescid-i Aksa’yi bagrinda tasimasi ve Peygamberimizin isra ve miraç mucizesine sahitlik etmesi ona fazilet kazandiran sebeplerin basinda gelir.”
Hamza Toprak yazisinda Kudüs’ün Müslümanlar ve Haçlilar döneminden örnekler sunduktan sonra, Kudüs, Müslümanlarla güzeldir, diyor.
Abdullah Taha Orhan, Kudüs kimin, sorusuna cevap ariyor, Kudüs tarihinden önemli satirbaslarini aktariyor.
Cankat Kaplan da dosya yazisinda gök kapilarinin sehri olarak Kudüs’te bir yolculuga çikiyor.
Said Yavuz, hepimize büyük bir imtihani hatirlatiyor ve Kudüs’ün önümüzde bir sinav olarak durduguna isaret ediyor.
Orta sayfada sohbetleri yer alan Seyh Muhammed Muta’ Haznevi bu sayida tarikatin yükünün alimlerin omzunda oldugunu hatirlatiyor.

Hangisi hayirli: Kiz mi, erkek mi?
Derginin Ocak sayisinda Islim Gümüstekin ilim ve irfanda öncü bir arif olan Abdurrahman Molla Cami’nin portresini anlatiyor. Ayni zamanda bir alim ve büyük bir sufi olan Molla Cami ilim ve irfanin zirve sahsiyetlerinden biridir.
Prof. Dr. Ali Akpinar bu sayida hangi çocugunun daha hayirli oldugunu soruyor; kiz mi erkek mi? Prof. Dr. Ali Akpinar, insanin kendi iradesiyle belirlemedigi seylerle övünmesini veya yerinmesinin anlamsiz oldugunu vurgulayip Allah’tan hayirlisini istememiz gerektigini belirtiyor.
Yrd. Doç. Dr. Ibrahim Tozlu bir hadis-i seriften yola çikarak Allah’in bizlerin kalplerimize nazar ettigine isaret ediyor.
Yrd. Doç. Dr. Mahmud Esad Erkaya, Mevlana Halid Bagdadi Hazretlerinin Risale-i Halidiye adli eserini merkeze alarak müridin mürside karsi edep ve sorumluluklarini anlatiyor.
Ismail Acarkan insanin önündeki iki yoldan söz ediyor. Acarkan, insanin kendisine verilen cesaret, merhamet, merak, sevgi, gayret, güç, kuvvet gibi degerleri yerinde, ölçülü ve akillica kullanmasi gerektigini beyan ediyor.
Yrd. Doç. Dr. Nurllah Koltas bu sayida Hücviri ile hasbihal ediyor. Ilme dair sorular sorup bu sorulara Hücviri’nin dilinden cevaplar veriyor.
Kübra Zümrüt Orhan kelimat-i kudsiye yazilarina devam ediyor; bu sayida iç âlemini koruyup gözetmek anlamina gelen nigah dast kavramini açikliyor.
Ahmet Edip Basaran ise can gözünün rehberi olan Mevlana’nin Mesnevi adli eserinde manalar aramaya devam ediyor.
Kirkambar sayfalarinda M. Nezihi Pesen bu kez Kudüs’le ilgili ilginç bilgiler veriyor.
Ilim ve Irfan dergisi Gülbahçe çocuk ekiyle birlikte Ocak sayisinda da evlerin sicak misafiri olmaya devam ediyor.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016