Kardeslerim, bunca insani Seyh’in esiginde gördügümden dolayi yüce Allah’a hamd ediyorum. Kuskusuz bu hasmet sadece Allah içindir. Seyh Hazretlerinin dergahinda gördügümüz bu iman tablosundan dolayi hepimizin Rabbimize sükretmesi gerekir. Gerçekten bu topluluk bizlere Allah’i hatirlatiyor, dinimizi hatirlatiyor, Hazret-i Peygamberin güzel ahlakini hatirimiza getiriyor; tarikatin adap ve ilkelerini hatirlamamiza vesile oluyor.
Biz tarikata olan intisabimizda samimiysek, sadatimizin ilke ve prensiplerini koruma konusunda bir hassasiyeti¬miz varsa aynen onlarin gösterdikleri çaba ve gayretin bir benzerini sergilememiz gerekir. Onlarin menkibelerini okuyup anlatmayi yeterli görmememiz sarttir. Anlatilanlardan ders almamiz gerekli ve lüzumludur. Onlari sadece taklit etmeye çalisip ilke, adap, yol ve yöntemlerini korumayi, sahiplenmeyi ihmal etmek büyük bir yanlisliktir.
Babam Seyh Hazretleri gerçekten her alanda ve her anlamda kelimenin tam manasiyla adam gibi adamdi. Hikmet sahibi bir adam, akil sahibi bir adam, Allah’in nuruyla bakan ferasetli bir adamdi. Bu yüzden de tarikatinin insafli herkes tarafindan kabul gördügünü müsahede etmekteyiz.
Kardeslerim, Allah’a sükürler olsun ki Seyh Hazretlerinin mensuplarindaki samimiyeti görüyor, hissediyorum. Allah da bilir ya, bazen, omuzlarima yüklenen yükün agirligi altinda ezildigimi fark ediyorum ancak insan¬larin bu samimiyet ve bagliligi beni bir nebze teselli ediyor, yükümü hafifletiyor. Insanlarin istifade ettigini müsahede etmek beni ziyadesiyle sevindiriyor. Çünkü, dinden diyanetten, edep ve takvadan ve Islam’in ruhundan uzak olup binlerce kilometre ötelerden gelen insanlarin olumlu anlamda degismeleri, tasavvuftan bihaber olan bu insanlarin tasavvuf ve takva sahibi olmalari, Islamiyet’ten uzak olan bu insanlarin evrad ve ezkarla süslenmis kimselere dönüsmeleri, hatme ve sohbetlerin müdavimi haline gelmeleri sükredilmesi gereken muhtesem bir durumdur.
Seyh Hazretlerinin bu eserlerini görünce gidisine üzülüyoruz. Çünkü biz o muazzam degeri kaybet-tik. Kuskusuz onun ayrilik atesi, onu seven ve gören herkesin kalbini daglamaya devam edecek. Fakat yüce Allah’tan niyazimiz o ki, bütün bu insanlar onun yolunda yürümeye devam edecek, vasiyetini koruyacak ve sarsilmayacaktir.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016