Muhterem Müslümanlar, her yilin bu mevsiminde kalplerin kipir kipir, askla, istiyakla bekledigi, ruhlarin özlem duydugu muhtesem bir randevumuz var. Insanlik tarihindeki anilarin en güzeli, en kutsali, en büyügü, en hasmetlisiyle sözlesmemiz var bu mevsimde. Ne mutlu sana, ey güzel mevsim! Sen kainata hediyelerin en güzelini, müjdelerin en büyügünü getirdin. Hayir ve bereketi bütün kâinati kusatan en güzel kaynagi tasidin.

Saadet anahtarlari O’nda (sas)
Sevgili kardeslerim, Hazret-i Peygamber, karanlik cahiliye batakliginda yüzen ve batili hak bilen bir topluluga gönderilmistir. Allah Resul’ü onlari cehaletin karanligindan aydinliga çikardi. Paramparça bir toplum hayati yasayan o insanlari birlik ve beraberlige kavusturdu. Düsmanliklari dostluga çevirdi. Insanligi zilletten onura, çobanliktan liderlige yükseltti. Efendimiz Muhammed (sas) o insanlari özgürlüge kavusturdu, Lat ile Uzza’nin tutsakligindan kurtardi. Hazret-i Peygamber inananlara sadece Allah’a boyun egebilecegini ögreterek insanligin onurunu koruyan ilkeler ortaya koydu. Uzun bir dönem esaret hayati yasayan insanlik Hazret-i Peygamberin dünyayi sereflendirmesiyle özgürlügüne kavustu, yeryüzü O’nunla huzura büründü.
Muhterem Müslümanlar, benim acizane Hazret-i Peygamberden söz eden sözlerim, -hasa- O’nun (sas) degerini yüceltmeye yetmez. Çünkü O’nu (sas) Allah yüceltmis, makamini Allah yükseltmis ve O’nu (sas) Allah seçmis. Resulullah’in bereket ve ruhaniyetinin su muhtesem toplulugun üzerinde dalgalanmasi duasiyla Hazret-i Peygamberin ahlakindan ve özelliklerinden bahsediyorum sadece. Umudum, hedefim ve niyazim budur. Yoksa, Efendimiz, edip, sair ve meddahlar tarafindan ne kadar övülürse övülsün, semail ve özelliklerinden ne kadar söz edilirse edilsin, onlarin Allah’in vasiflandirmasina ulasabilmeleri mümkün degildir.
Nitekim yüce Allah, Efendimizle ilgili söyle buyuruyor, “Biz, seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik!” (Enbiya, 107) O (sas), bütün varliklar için rahmettir. O’nun (sas) merhameti sadece insanlarla sinirli bütün varliklari kapsamaktadir.

(Yazinin tamami Ilim ve Irfan dergisinin Nisan (2016) sayisinda.)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016