SAADETTIN ACAR | Temmuz | 2013 | BASLARKEN
Zaman çok hizli akiyor. Daha dun gibi veda etmistik ona.Hüzünle arkasindan bakakalmisti çogumuz.Kimbilir kaç yildir hep böyle oluyordu: Bizi arkasinda, elibögründe birakip gidiyordu. Camilerden, minarelerden birçigliga, bir içli aglayisa dönüsen elvedalarla ugurluyordukonu. Bir daha gelir miydi, daha dogrusu bizimle bir dahabulusur muydu acaba? Ya da asil dert ettigimiz: Bizi birdaha bulur muydu?

Derken, iste geldi yine, çok sükür. Bereketiyle, feyiz ve ruhaniyetiyle gölgesi üzerimize düstü yine. Sehrimize, sokak ve caddelerimize bir hareket ve heyecan geldi. Pazarlarimiza bolluk ve bereket getirdi.Kalplerimizde tarifi imkansiz bir kipirti, evlerimizde tatlibir telas… Bundan dolayi hamd ve sükür etmeliyiz Cenab-iMevla’ya.

Evet, Ramazan-i serif geldi yine.

Bizi arindirmak, paklamak için bir firsat daha verdi bize Yaradanimiz.Günahlarimizdan pisman olmak, hatalarimizi tamir etmek, daha dogrusu kendimize çeki düzen vermekiçin bir yeni sayfa daha açti önümüze. Affedici ve bagislayici olan Rabbimiz yine merhamet etti bizlere.

Onun gelisi, mü’mini sevindirir...
Ramazan-i serifin gelisine sevinmek, bir iman belirtisidir.Hayatinda onun hatirina, o geldi diye degisiklik yapanlaraRamazan, rahmetler yagdirir, bolluk ve bereket getirir.Ki ancak onun kiymetini bilen, onu hakkiyla karsilayipagirlayanlar, ondan hakiki anlamda istifade edebilirler.

Onun gelisiyle heyecanlanmayan, gidisiyle hüzünlenmeyen bir gönüle Ramazan’in ugradigini söylemek ne mümkün..

Ramazan’in kalbinde ve gönül dünyasinda devrim yapmadigi kimseye hangi bereket ve rahmetten söz edilebilir ki..?

Kur’an-i Kerim ayi olarak tanitiyor bu ayi Rabbimiz: “Ramazan ayi ki onda Kur’an nazil oldu…” Içinde oruç, teravih,fitir sadakasi gibi birçok büyük ibadeti barindirdigi haldebu ayin özellikle aziz Kur’an’la vasiflandirilmis olmasi dikkatlerimizdenkaçmamali. Öyleyse bu ayi, Kitabimizla geçirmek,onun mesajiyla yogrulmak için bir firsat bilmeken büyük ödevimiz olmali. Resulullah’in yaptigi gibi, tefekkürle,mukabele ve mutalaa ile bu ayi zenginlestirmeli,ondaki güzelliklerinden istifade etmeye çalismaliyiz. Recep Allah’in, Saban Hazret-i Peygamber’in ve Ramazanda Müslümanlarin ayi olarak takdir edilmis. Ne mutlu, nemübarek bir taksim!

Ve “Ramazan gelip geçtigi halde kendini affettirmeyeneyaziklar olsun” seklindeki kutlu uyari var bir de. Bu ayinbereketini ifade etmek için baska söze hacet mi var?

Evet, Ramazan-i serif geldi. Hos geldi, safalar getirdi.

Allah Tealadan bu ayin feyiz ve bereketinden hepimizi nasipdar etmesini diliyor, tüm Müslüman kardeslerimizinkurtulus ve felahina, maddi ve manevi toparlanmalarinavesile olmasini niyaz ediyoruz.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016