Zaman kavrami, her insana esit sekilde bölüstürülmüs muazzam bir imkan ve çok degerli bir sermayedir. Bir baska açidan bakilirsa, her yeni gün hepimizin önüne açilan bembeyaz bir sayfadir. Zamanin mutlak sahibi olan Cenab-i Allah, bu tertemiz sayfayi iyiliklerle doldurmamizi ve onu, hakkini vererek yasamamizi ister. Bunu emreder. Bununla birlikte görülen su ki, insanlarin büyük çogunlugu bu hayati önemdeki kiymetin farkinda degil. Ancak gelip geçtikten sonra, yas kemale erdikten ya da kafa tenesire vurduktan sonra ayiliriz ki, artik is isten geçmistir.

Özellikle yaz döneminin gelmesi ve okullarin tatil olmasiyla adeta bir “zaman israfi yarisi” baslar. Insanlar dinlenme adina tam anlamiyla “zamani öldürme” moduna, sözümona gününü gün edip eglenme adina “tembellik sezonu”na girerler adeta. Ve çocuklar için çok daha iyi sekillerde degerlendirilebilecek bu dönemlerde, genellikle büyüklerin istegi dogrultusunda onlarin da zamani adeta çalinir.

Okullarda alamadiklari egitimleri tatil firsatiyla camilerde ve Kur’an kurslarinda alabilecekken, biz büyüklerin keyfi ugruna maalesef bu firsati kaçirmis oluyorlar. Dergimizde bu ay, zamani dogru degerlendirme ve tatili firsata dönüstürme düsüncesinden hareketle, farkli yazarlarin katkilariyla bir dosya hazirladik. Umariz bu dosyamizda aileler, bir “zaman cinayeti”ne dönüsen yaz mevsimlerinden korunmak için ise yarar bilgiler bulurlar. O zaman bu çabamiz da amacina ulasmis olur.

Dergimiz dört sayfa büyüdü
Dergimizde, bu ay sayfa artisina gittik ve 52 olan sayfa sayimizi 56’ya çikardik. Özellikle aile ve çocuk bölümlerini zenginlestirdik. Allah nasip ederse önümüzdeki Eylül ayinda bu bölümü müstakil hale getirme hedefimizin de altyapisini olusturmaya çalisiyoruz. Sizlerin öneri ve degerlendirmeleriyle güçlü bir ek hazirligimizin sonlarina yaklasmis bulunuyoruz. Bir yilimizi tamamladigimizda, insallah aile ve çocuk ekini ikinci bir dergi olarak dergimizle birlikte sizlere takdim edecegiz.

Mevlid-i Serif Dvd’si hediyemiz
Dergimizde bu ay genisçe yer verdigimiz Adana Mimar Sinan Kültür Merkezi’ndeki Mevlid-i Serif’in dvd’sini de, bu sayimizla birlikte sizlere hediye ediyoruz. Özellikle Seyh Muhammed Muta’ Haznevi Hazretlerinin Peygamber Efendimizle ilgili konusmasinin, tekrar tekrar dinlenilmesi gereken mühim bir ders niteligi tasidigini da, burada sizlerle paylasmak istiyoruz. Su bilgiyi de verelim: Dvd’ler dergilerin içinde olacak ve haricen dagitilmayacaktir.

Üç aylar, kandiller ve yaklasan Ramazan
Malum mübarek üç aylardayiz ve Ramazan-i Serif’in gölgesi üzerimize düsmeye basladi. Bu aylarin, Allah Teala’nin bizlere sundugu firsat mevsimleri oldugunu unutmayalim. Özellikle tatil dönemlerine denk gelen bu mübarek zamanlarimizi haram ve günahla kirletmemeye özen gösterelim. Önümüzdeki kandilleri ve mübarek Ramazan ayini, kendimizi affettirecegimiz önemli dönüm noktalari olarak görelim ve bu günleri baslangiç kabul ederek tüm vakitlerimizi salih amellerle zenginlestimeye çabalayalim.

Önümüzdeki sayilarda görüsmek üzere…

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016