Seyh Muhammed Muta’ Hazretleri bu konusmayi, babasi Seyh Muhammed Haznevi’nin (ks) vefatinin 4. yili münasebetiyle düzenlenen anma programinda yapmistir.)

Muhterem kardeslerim, sahsima gösterdiginiz hüsnü zannin ve teveccühün ahirete irtihal etmis olan seyhimize olan sevginizden kaynaklandigini biliyorum. Allah’tan sizin hüsnü zanninizdaki gibi olmayi bana nasip etmesini, bu temiz ve saf elbiseyi (tarikat mürsidligini) oldugu gibi koruma kuvveti vermesini niyaz ediyorum. Insallah seyhimizin ve sizin güveninizi korurum.

Kardeslerim, gerçekten, içimdeki mutlulugu, gönül ferahligini, heyecan ve neseyi ifade etmekten acizim. Buna, Islam’in büyük sahsiyetlerinden ve ümmetin ulularindan büyük bir sahsiyeti anma gününde bize istirak etmek için gelen, vefa, muhabbet ve iman dolu kalplerin nurlu parlak yüzleri sebebiyet vermektedir.

Biz, bugün, bu kritik zamanda, asaletine, ilmine ve hikmetine çok ihtiyaç duydugumuz bir insani kaybettik. Koruyucu bir siginagi, rahmetli bir babayi ve büyük bir islahatçiyi ahirete yolcu ettik. Islam toplumu olarak bu büyük kaybin ardindan saskinlik içinde kaldik, Allah’in fazli ve lütfu olmasaydi neredeyse yolumuzdan sapiyorduk.

(Yazinin tamami Ilim ve Irfan Dergisi Haziran 2013 sayisinda)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016