Acizane babam Seyh Hazretlerinden duydum buyurdu ki: “Naksibendiye-Hazneviye tarikati Seriat-i Muhammediye’nin ta kendisidir. Bu tarikatin usul ve adabi ise Müslümanin dinini yasamasini; yani Allah‘in emirlerini yerine getirip yasaklarindan uzak durmasini saglayan önemli bir etkendir. Binaenaleyh bu tarikata intisap eden herkesin; Hazret-i Peygamberin çizgisini takip etmesi, Sünnet-i seniyesine ve ahlakina uymasi, yüce Allah‘in emrettigi taat ve ibadetleri yerine getirip yasaklarindan kaçinmasi gerekir.”
Bütün bu hususlar aziz kardeslerim, aslinda her Müslümanin sorumluluklari içerisinde yer alir. Baska bir deyimle bunlar, sadece tarikata intisap eden insanin görevi degil; tam aksine “Ben Müslümanim!” diyen herkesin görevidir. Her Müslüman haramlardan kaçinmak, dini vecibeleri yerine getirmek, Hazret-i Peygamberin ahlakina tam anlamiyla uymak durumundadir. Ancak üzülerek ifade edeyim ki pek çok Müslüman bu sorumluluktan uzaklasmistir.

Yazinin tamami derginin Ocak, 2023 sayisinda.

Muhterem Müslümanlar, acizane insanlara ögüt verecek ve onlari irsad edecek...

Çocuk fitratin en saf ve en temiz halidir. Bütün saflasma ve temizlenme süreçlerimizi çocuklasma süreci olarak da adlandirmak mümkün....

Ilim ve Irfan dergisinin Nisan 2024 sayisi yetimler dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016