SAADETTIN ACAR | Nisan | 2013 | BASLARKEN
Resulullah Efendimizi (sas) anmakla hayatimiza bir seref ve bereket gelmesini umut ediyoruz. O’nu zikrederek sözlerimize bir anlam ve güzellik katmayi amaçliyoruz. O’nu hatirlamakla -ve dahi modern dünyaya hatirlatmakla yeryüzünde acilarin hafiflemesini, çaresizlikler içinde kivranan insanligin çare bulmasini temenni ediyoruz.

O’nu anmakla, zor zamanda ayakta kalmanin ve dik yürümenin imkanlarini ariyoruz. O’na olan siddetli ihtiyacimizi belirtmekle, baska çare kalmadigini, kapisinin disinda basvurulacak baska bir kapinin bulunmadigini söylüyoruz.

Ve bugün her zamankinden daha çok O’nu ariyoruz. Çünkü O’na olan ihtiyacimiz gün geçtikçe artiyor. Umuyor ve diliyoruz ki Efendimiz diriltici soluguyla bunalimin ve cinnetin esigine gelen çagimiza el atsin. Toplumumuza, hayatimiza, iliskilerimize, kalbimize, evimize, ailemize girsin. Çekip çevirsin dünyamizi, degistirsin.

Mutlak örnegimiz

O (sas) bizim için her açidan örnektir. Allah (cc) O’nu alemlere rahmet olarak gönderdi ve örnek alinmasini emretti. Çünkü O, bütün güzel huylarin birlestigi, bütün güzelliklerin sahsinda bir araya geldigi müstesna kisiliktir.

Allah, Islam’i din olarak gönderdi ve Efendimizi de bu dini uygulamak ve emirlerini insanlara ulastirmak üzere görevlendirdi. Bundan ötürü O, insanlara söyledigi her seyi önce kendi nefsinde tatbik etti.

O, insanlarin en sereflisi olmasina ragmen Allah’tan en çok korkan ve O’na (cc) en çok yalvarandi. O’nun tüm günahlari affedilmisti ama buna ragmen sorumluluklarini hiç aksatmadi ve kosturmaktan hiçbir zaman geri durmadi. Hatta herkesten daha çok ürperdi, yalvardi, ibadet etti. Emrinde ve hizmetinde çalismaya hazir onca insan bulunmasina ragmen kendi isini kendi yapmayi tercih etti. Çocuklari sevdi, yaslilara hürmet etti. Hayvanlarin bile hakki oldugunu ve buna riayet edilmesi gerektigini O söyledi.

Bundan dolayidir ki biz, Islam’in, dolayisiyla tüm varligin dogru sekilde anlasilmasinin biricik yolunun O’nu anlamaktan geçtigini söylüyoruz.

En büyük ve en mütevazi

Büyüklüge tevazuun ne çok yakistigini görmek isteyenler O’na baksinlar: Hiç kimse O’nun kadar övülmedi, O’nun kadar sevilmedi. Hiç kimseye, O’na duyuldugu kadar büyük özlem duyulmadi. Hiç kimse arkasinda O’nunki gibi büyük ve temiz bir isim birakmadi. Ve tarih, O’nun kadar mütevazi ama o kadar da onurlu hiç kimseyi görmedi.

O’nu tanitmaya ve anlatmaya yetmez hiçbir söz. Çünkü O ‘habibullah’tir, Allah’in sevgilisidir. Biz O‘ndan söz ederek, hasa O’nun kiymetini artiramayiz, sözümüze Onunla seref ve deger katabiliriz ancak.

O, gaye insan, ufuk peygamber. Ve Necip Fazil’in dedigi gibi: “O, her seyimiz, her seyimiz, her seyimiz.”

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016