Aziz kardeslerim, insanlarin Seyh Hazretlerinin adabina ilgi göstermesi ve onun dergahina gelerek dinlerini ögrenmeleri, tevbe edip Allah’in yoluna dönmeleri hem benim için hem de siz Müslüman kardeslerim için büyük bir mutluluk kaynagidir. Benim için büyük bir mutluluk; çünkü -sükürler olsun- Seyh Hazretlerinin himmetinin izlerini bu toplulukta hissediyorum, görüyorum. Sizler için de büyük mutluluk çünkü bu toplulugun varligi sizlere büyük yarar saglamaktadir. Çünkü bu sayede imaniniz kuvvetlenmekte ve -insallah- kurtulusa ermeniz söz konusu olmaktadir. Su halde bu topluluk bütünüyle hayir ve berekettir. Nitekim Seyh Hazretleri buyuruyordu ki: “Bu tür topluluklarda Allah’in veli kullari eksik olmaz.”
Aziz kardeslerim, bizim baslica görevimiz -heva ve hevesimize göre degil- ihlas ve samimiyetle Allah’a ibadet etmektir. Çünkü Allah’in seriatina sarilmadan, Allah’in rizasina uygun amel etmeden kurtulusa ermek ve sahil-i selamete ulasmak mümkün degildir. Nitekim sahit eder ki: Ulasamazsin saadet ve sefaya / Tâbi olmazsan eger Hazret-i Mustafa’ya.
Aziz kardeslerim, taat ve ibadetlerimizi ihlas ve samimiyetle ifa etmek zorundayiz; Allah’in yasaklarindan uzak kalmak zorundayiz; Hazret-i Peygamberin ahlakiyla ahlaklanmak zorundayiz; evrad ve ezkarimiza ihlas ve israrla devam etmek zorundayiz.
Aziz kardeslerim, gerçek akil sahibi, âlemlerin Rabbi olan Allah’in huzuruna varacagi zamandaki durumunu düsünür, iste gerçek iman sahibi budur. Bu durumu düsünmeyen ve aldiris etmeyen tam aksine basit, fani ve küçük zevkleri Allah’in rizasina tercih eden kimsede ise iman zafiyeti var, demektir. Rabbim bizleri muhafaza buyursun.
(Yazinin tamami derginin Temmuz sayisinda.)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016