Ilim ve Irfan dergisinin Ocak 2019 sayisi (sayi: 77) büyük günahlar dosyasiyla çikti. Ayet-i kerimelerde ve hadis-i seriflerde büyük günahlara isaret edilmekte, onlar sayilmaktadir. Samimi bir tevbe ve istigfarla temizlenebilecek olan büyük günahlardan kaçinmak icap etmektedir.
Kalp, Islam ve sosyal hayatimiz için son derece hassas bir konu olan büyük günahlari Ilim ve Irfan dergisi birbirinden kiymetli yazilarla dosya olarak isliyor.
Dosya kapsaminda Prof. Dr. Süleyman Uludag, büyük ve küçük günahlari kirmizi ve sari çizgiler seklinde ele aliyor. Kebair ve segair kavramlarini da hatirlatan Prof. Dr. Uludag, Allah’in çizgilerini, sinirlarini asmamamiz hususunda ikazlarda bulunuyor. Prof. Dr. Selahattin Yildirim da büyük günahlardan adam öldürmek, faiz, yalan ve sihir konusunu isliyor. Prof. Dr. Yildirim bu günahlarin kime karsi islendiginin daha önemli olduguna vurgu yapiyor.
Doç. Dr. Ibrahim Baz ise büyük günahlardan sirk, anne ve babaya isyan, iffete dil uzatmak ve yetim mali yemek basliklarini anlatiyor. Günahin, Allah’in emir ve iradesini reddetmek oldugunu beyan eden Doç. Dr. Baz, günahin kalbimizi kararttigini ve Ilahi bereketin ortadan kalkmasina sebep oldugunu belirtiyor.
Orta sayfalarda her ay sohbetleri yer alan Seyh Muhammed Haznevi bu sayida günah kirinden ancak samimi bir tevbeyle temizlenebilecegimizi beyan ediyor.

Hayatimizi muhasebe edelim
Ismail Acarkan, zaman hayatin aynasidir, diyor; zamanin ve hayatinin muhasebesinin düzenli olarak yapilmasinin önemine isaret ediyor.
Dr. Mahmud Esad Erkaya Kur’an-i Kerim’de kissalari zikredilen peygamberleri yazmaya devam ediyor. Bu sayida, kissalarin en güzeli, Hazret-i Yakup’un oglu Hazret-i Yusuf’a kavusmasi anlatiliyor.
Islim Gümüstekin Islam büyüklerinin, ulemanin portrelerini yaziyor. Ilim yolunda bereketli bir ömür yasayan Imam Nevevi’nin hayati ele aliniyor bu sayida.
Dr. Ibrahim Tozlu dosdogru olmaya, istikamet sahibi olmaya hadis-i serifler isiginda isaret ediyor.
Dr. Kübra Zümrüt Orhan arif kimdir, marifet nedir sorularinin cevabini veriyor. Dr. Nurullah Koltas hasbihaline Ibn Ataullah Iskenderi Hazretleriyle devam ediyor. Ahmet Edip Basaran, Sezai Karakoç’un Kiyamet Asisi adli kitabini ele aliyor. Kemal Özer, çagin vebasi olan otizmi isliyor.
Kirkambar sayfalarinda M. Nezihi Pesen tadimlik bilgiler vermeye devam ediyor. Güllbahçe ekiyle birlikte her ay okuruna ulasan Ilim ve Irfan dergisi gönüllere sicaklik veriyor.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016