(Bu makale, Seyh Muhammed Muta’ El-Haznevi Hazretlerinin sohbetlerinden derlenmistir.)

Resulullah (sas) söyle buyurur: Mü’min günah isledi mi kalbinde siyah bir nokta olusur, eger tevbe ve istigfar eder ve bu günahi birakirsa kalbinden bu nokta temizlenir. Fakat günahi çogaltirsa bu siyahlik da çogalir ve bütün kalbi kaplar. Iste Allah’in (cc) kitabinda bahsettigi “pas” budur. “Hayir hayir! Fakat onlarin kazançlari kalplerinin üzerine pas baglamistir.” (Mutaffifîn, 14)

Eger günahlar kalbe pes pese gelir ve tevbesiz orada birikirse, kalbin üzerinde insanin kazandigi günahlar sebebiyle bir hicap, örtü olusur ve bu kalp -Allah korusun- katilasir ve bozulur. Dolayisiyla ne Allah’in kelamindan ne Resulullah’in hadislerinden ne de vaaz ve nasihatlerden etkilenir.

Böylelikle bu insana Allah’in öfkesi çok siddetli olur. Kullarin günahlari ve tevbe etmemeleri sebebiyle Allah onlarin üzerine semanin yagmur yagdirmasini engeller, onlari kitlik, pahalilik ve hastaliklarla cezalandirir.

Bütün bunlar Allah’in kullarini terbiye etmesi, yine kullarin O’na (cc) sükredip taat yolunda kullanmasi için sayisiz nimetler veren bir Rableri oldugunu hatirlatmasi içindir.

(Yazinin tamami Ilim ve Irfan Dergisi Subat 2013 sayisinda...)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016