Ilim ve Irfan dergisinin Mayis sayisi kiyamet dosyasiyla çikti. 69. sayisina ulasan dergi, bu sayida önemli bir dosyaya imza atmis.
Kiyamet saati, büyük saat gelip çatacak. Kainat, yaratildigi ilk günden itibaren o büyük ana hazirlaniyor. En çok, ne zaman sorusu geldi akillara, o gün için. Bu sorunun cevabi süphesiz Allah katinda. Bize düsen, o güne hazirlanmak. Dosya kapsaminda Prof. Dr. Ali Akpinar, Doç. Dr. Ahmet Albayrak ve Dr. Ibrahim Baz imzalari yer aliyor.
Prof. Dr. Ali Akpinar özellikle Kur’an-i Kerim’de kiyameti anlatan, tasvir eden ayetleri merkeze alarak kiyameti Kur’an’in diliyle anlatiyor.
Doç. Dr. Ahmet Albayrak ölüm kavramindan hareketle bu kavramin ve anin insan için olus ve önemini hatirlatiyor. Doç. Dr. Albayrak, ölüm ve ahiret için en önemli hazirligin ruhumuzu manevi gidalarla beslemek olduguna isaret ediyor.
Dr. Ibrahim Baz ise dosya yazisinda sufilerin dilinden ve gözünden ölüm ve ahiret kavramini ele aliyor. Dr. Baz, sufilerin hayata bakisini adeta söyle özetliyor: “Sufilerin dünyaya karsi tavirlarinin ortak adi zühddür. Ahireti dünyaya öncelemek, dünyanin aldatici yönüne soguk ve mesafeli durmak anlamina gelen zühd, kisiyi gerçek özgürlügüne götüren yaklasim olarak görülmüstür.”
Orta sayfada düzenli olarak sohbetleri yer alan Seyh Muhammed Muta’ Haznevi, bu sayida ölümü hatirlatan iki büyük vaize isaret ediyor. Seyh Muhammed Muta’ Haznevi, ölümü ve ahireti anlattigi sohbetinde su ikazi yapiyor: “Insanin kalbi kati oldugu takdirde hiçbir seyden etkilenmez; bu yüzden insanlar ölümden korkmuy
or ve kalp katiligi devam ettigi sürece ölüm sonrasindan endise etmiyorlar.”
Sufilerin orucu
Ramazan’a sayili günler kaldi. Rahmetiyle, bereketiyle geliyor. Onun gelisine bizim de güzel bir hazirlik yapmamiz, gecemizi ve gündüzümüzü ihya etmemiz gerekiyor. Prof. Dr. Süleyman Derin, sufilerin orucunu anlattigi yazisinda orucun manevi derinliklerine de isaret ediyor.
Dr. Esad Erkaya bir resul ve mürsid olarak Hazret-i Isa’yi anlatiyor. Hazret-i Isa’nin hayatini Kur’an-i Kerim’e bagli olarak anlatan Dr. Erkaya, yazisinda Hazret-i Isa’nin hayatindan manevi isaretleri ele aliyor.
Prof. Dr. Süleyman Uludag Müslümanlarin ihtilafinda usul ve üslup meselesini merkeze aldigi yazisinda önemli vurgular yapiyor.
Islim Gümüstekin nebevi nefesinde izinde bir ömür geçiren büyük muhaddislerden Imam Müslim’in portresini isliyor.
Prof. Dr. Selahattin Yildirim da tevazu kavramini inceliyor. Prof. Dr. Yildirim, insanlarin birbirlerini kiskanmadigi tek özellik vardir, o da tevazudur, diyor. Dr. Ibrahim Tozlu bu sayida Ilahi huzura davet olan sehitlik kavramini ele aliyor ve Islam’in sehitlere verdigi müjdeleri anlatiyor.
Dr. Nurullah Koltas, bu sayida Sühreverdi Hazretleriyle hasbihal ediyor. Ahmet Edip Basaran, Sezai Karakoç’un Samanyolunda Ziyafet adli eserinden hareketle orucun önemine dikkat çekiyor.
Kirkambar sayfalarinda M. Nezihi Pesen tasavvuf deryasindan tadimlik bölümler vermeye devam ediyor.
Kemal Özer, fitratin çagrisi basligi altinda yiyip içmenin farz, vacip ve haram hallerini hatirlatiyor okura.
Gülbahçe ekiyle birlikte her ay evlere konuk olan Ilim ve Irfan manevi gida olmaya devam ediyor.

Irtibat: 0212 694 98 98 facebook/ilimveirfan twitter.com/ilimveirfan

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016