Kardeslerim, Allah’in aciz ve fakir kulu olarak ben, sizlerle konusmaya niyetlendigim zaman gerçekten çok utaniyor ve büyük sikinti yasiyorum; ancak bir yandan babam Seyh Hazretlerinin vasiyetini yerine getirmek diger yandan da omuzuma yüklenen agir sorumlulugun geregini yapmak için bazi hususlari sizlerle paylasmak durumundayim.
Kardeslerim, hepiniz biliyorsunuz ki Seyh Hazretlerinin vefati hepimiz için büyük bir musibet idi; ancak bu musibetin agirligi daha fazlasiyla ben zayif kulunun omuzlarina yüklendi; babamin vefati sonucunda onun tasidigi o agir yük ve zorlu emanet -irademin disinda- üzerimde kaldi. Keske sadece bu agir yükü tasimak durumunda kalmis olsaydim. Yüküm sadece bundan ibaret degil ki, bunun yaninda pek çok sikinti omuzlarima birden yükleniverdi, adeta belimi büktü. Gerçekten de yüce Allah’in lütuf ve keremi ile sadatin himmeti olmasaydi bu yükün altinda ezilir giderdim. Bu agir yük ve sorumluluk bir sahsin omuzlarina bindirildigi zaman gerçekten de büyük bir sikinti yasar. Fakat yük paylasildigi ve pek çok insana dagitildigi takdirde isler hafifler ve kolaylasir. Dolayisiyla Allah’in fakir ve aciz kulu ben, siz, Seyh Hazretlerinin alimlerine güvenmeyecegim de kime güvenecegim? Kime itimat edecegim? Kuskusuz sizler Seyh Hazretleriyle birlikte yasadiniz hatta ondan önceki büyüklerimize de yetistiniz, onlarin sohbetlerinde bulundugunuz, irsad ve teveccühlerine muhatap oldunuz; onlardan çok sey ögrendiniz. Evet, akrabalarim sizlersiniz, kardeslerim sizlersiniz, ev halkim sizlersiniz. Ben, hayat, onur ve basari kaynaginiz olan Seyhin tarikatinin adabini koruma ugruna yerimi, yurdumu, evimi, barkimi kisacasi her seyimi terk ettim. Yeter ki, Seyh Hazretlerinin tarikati saglikli kalsin da hiçbir seyim olmasin, dedim. Benim biricik hedefim budur; bütün gayem bundan ibarettir.
Sizden sunu istiyorum; bütün hedefiniz tarikatin adabini korumak olsun; Seyhin tarikati dogru haliyle bembeyaz elbisesi içinde tertemiz kalsin. Bütün çabaniz bu ugurda, tarikatin adabini koruma ugrunda olmalidir; tarikatin adabina dogru seklini vermek için elimizden geleni yapmak zorundayiz. Gayemiz dünyalik toplamak, kisisel çikarlarimizin pesinde kosmak, insanlarin malina göz dikmek olmamalidir. Nitekim Seyh Hazretlerinin Ilahi ikramlara mazhar olmasi bu ilkelere sahip çikmasiyla gerçeklesmistir. Yüce Allah bu sayede Seyhimize büyük bir seref ve izzet bahsetmistir.

(Yazinin tamami derginin Ocak sayisinda, sayi: 65)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016