IRFAN KAYNAGI | Eylül | 2017 | IRFAN KAYNAGI
Sevgili ögrenciler, vefali hocalar; Emin olunuz ki, sevgi, vefa, samimiyet ve iman yüklü su parildayan yüzleri karsimda gördügüm zaman bir yandan üzüntü duyuyor diger yandan da sevinç hissediyorum. Üzülüyorum, çünkü aranizda benden daha düsük kimse bulunmadigi halde benden bir seyler bekliyor ve bu yüzden de israrla sizlere hitap etmemi istiyorsunuz.
Ben de kendi kendime diyorum ki, Allah’im sen beni benden daha iyi biliyorsun, ben de karsimdaki insanlardan daha fazla kendimi taniyorum. Allah’im beni, hakkimda düsündüklerinden daha hayirli kil, bilmedikleri kusurlarimi affet! Sevincimin sebebine gelince, pek çok ögrencinin fay¬dali seriat ilimlerini Seyh Hazretlerinin medresesinde ögrenmesi beni bahtiyar kiliyor. Bu büyük nimet için sana sükürler olsun Allah’im, diyorum.

Ilmin degeri büyüktür
Fedakar hoca kardeslerim ve ilm-i serifin sevgili ögrencileri;
Sizlere seslendigim için çok mutluyum, sizleri çok özledigimi ifade etmek istiyorum. Aranizda oturup sizlerle muhabbet etmeyi ne kadar da özlemisim. Ancak ne yazik ki sartlar bizleri birbirimizden maddeten ayirdi. Hayatin normallesmesini ve sartlarin daha güzel hale dönüsmesini Rabbimden niyaz ediyorum.
Bedeni ayriliga ragmen inaniniz ki kalbim, ruhum ve bütün duygularimla aranizda yasiyorum, sizlerle birlikteyim. Yüce Mevla’ya dua ediyorum ki, aramizdaki sevgiyi artirsin, bagimizi kuvvetlendirsin, bizi birbirimize baglayan dini bagi kalplerimize yerlestirip kendi rizasi için kilsin.
Sevgili kardeslerim, sizlerle paylastigim hususlari önce nefsime sonra sizlere hatirlatiyorum. “Hatirlat, çünkü hatirlatmanin mü’minlere faydasi vardir.” (Zariyat, 55) ayet-i kerimesi geregi Seyh Hazretlerinden duydugum ögütleri nazarlariniza sunuyorum, Rabbim, bendenizi söyledikleriyle amel eden kullarindan eylesin. Sizleri de isittikleri sözlerin en güzeline uyan kimselerin zümresine ilhak etsin.
Aziz ögrenciler, hiç kuskusuz, farz ibadetleri eda etme görevinden sonra en önemli sey ilim tahsilidir. Çünkü insan ilimle yükselir, yüksek mertebelere ulasir. Ilim sayesinde yaraticisini tanir. O’nu (cc) tazim eder, O’na (cc) saygi duyar ve O’ndan (cc) ürperir. Nitekim ayet-i kerimede, “Kullari içinde ancak alimler Allah’tan ürpe¬rir.” (Fatir, 28) buyurulmaktadir. Çünkü Allah’i taniyan alim O’nu (cc) saymayi da O’ndan (cc) korkup çekinmeyi de bilir. Su halde ilimden yoksun olan için Allah korkusu da söz konusu degildir.
Hazret-i Peygamber de, “Talep ettigi ilimden hosnut olduklari için melekler, ilim talep eden kisiye kanatlarini sererler.” buyurmaktadir.

(Yazinin tamami derginin 61. sayisinda, Eylül 2017)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016