PROF. DR. SELAHATTIN YILDIRIM | Ekim | 2016 | KÖSELER
Hadis: Abdullah bin Ömer’den (ra) rivayet edildigine göre Peygamberimiz (sas) söyle buyurdu: “Allah adina size siginan kisiyi koru¬yun, Allah adina bir sey isteyen kisiye istedigini verin, davet edenin davetine icabet edin, size iyilik yapana misliyle mukabelede bulunun. Buna gücünüz yetmezse dua edin ki o da iyiligine karsilik verdiginizi görsün.” (Nesai, Zekat 72; Ebu Davud, Zekat 38)
Mekarim-i ahlaki ve güzel halleri tamamlamak üzere gönderilmis olan Peygamberimiz (sas) ahde vefa konusunda da genelde bütün insanlik için, özelde ümmeti için üsve-i hasene olmustur. Allah Teala dünya haya¬tinda insanin ihtiyaç duydugu her nimeti yarattigi gibi Peygamber Efendimiz de her konuda ümmetini bilgilendirmistir. Ebu Zer (ra) bu konuda söyle demistir: “Resulullah (sas) vefat ettigi zaman gökyüzünde uçan kus dahil her sey hakkinda bizi bilgilendirmisti.” (Ahmed bin Hanbel, Müsned, V, 153, 162)
O’nun (sas) ihtimam gösterdigi ve çok hassas oldugu konulardan birisi de vefali olmakti. Kendisine ilk ina¬nan ve peygamberliginin ilk günlerinde çektigi sikintilar karsisinda destek ve moral veren ilk esi Hazret-i Hatice validemizi vefatindan sonra dahi hiç unutmamis, ona karsi büyük bir vefa örnegi sergilemistir. Bir gün Hazret-i Aise ile odasinda otururken yasli bir kadin müsaade isteyerek içeri girdi.
Peygamberimiz (sas) kadini ayakta karsiladi ve altindaki sergiyi ona ikram etti. Bu olay karsisinda biraz saskinlik geçiren Hazret-i Aise bunun sebebini sordugunda söyle dedi: “Ya Aise! Gördügün bu yasli kadin Hatice’nin dostu idi.”

(Yazinin tamami Ilim ve Irfan'in Ekim (50. sayi) sayisinda.)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016