Ilim ve Irfan dergisi istikrarli yürüyüsüne devam ediyor. Derginin 50. sayisi (Ekim sayisi) okurla bulustu.
Yayin hayatina, marifet yolunda rehber ilkesiyle baslayan dergi, geride biraktigi dört yilda rehberlik görevini basariyla yerine getirdi. 50. sayisiyla okuruna ulasan dergi, tasavvufun kadim isigini ilim ve irfanin aynasiyla günümüze yansitiyor.
Dergi bu ay, ilmin taci ameldir dosyasiyla çikmis.
Dosya kapsaminda Prof. Dr. Süleyman Uludag, Prof. Dr. Ali Akpinar ve Abdullah Taha Orhan’in yazilari yer aliyor. Prof. Dr. Süleyman Uludag hidayet kavramindan yola çikarak, mutasavviflarin bu kavrama bakislarini yansitiyor. Prof. Uludag, hidayetin Allah’tan oldugunu mürsidin ise vesile oldugunu beyan ediyor.
Prof. Dr. Ali Akpinar ise ilmi amelle taçlandirmak gerektigini aksi halde ilmin bir yararinin olmayacagini vurguluyor. Prof. Dr. Akpinar, ilim ögrenene yollarin açik oldugunu, tahsil edilen ilmin amele geçirilerek gerçek anlamini bulacagini belirtiyor.
Abdullah Taha Orhan da yazisinda tasavvufun söz degil amel oldugunu isaret ediyor. Orhan, tasavvufun mürsidlerden ögrenilen saglam ve sahih yasanti oldugunu, bu sayede güzel ahlakin elde edilebilecegini beyan ediyor.
Orta sayfada düzenli olarak sohbetleri yer alan Seyh Muhammed Muta’ Haznevi bu sayida, merhum Seyh Muhammed Haznevi’nin yolunun ve davasinin devam ettigini beyan ediyor. Seyh Muhammed Muta’ Haznevi, insanin mutlugunun asil kaynaginin din oldugunu, buradan uzaklasan insanin büyük bunalimlara düçar olacagini isaret ediyor.
Büyük mürsidler büyük hayatlar
Hamza Toprak imzali yazi, gaflet konusunu isliyor ve Toprak, gafletin kalbi öldüren manevi manevi bir hastalik oldugunu vurguluyor.
Prof. Dr. Dilaver Gürer, hayata rehber büyük mürsid Abdülkadir Geylani’yi ilmî ve irfanî boyutuyla degerlendiriyor.
Yrd. Doç. Dr. Ibrahim Baz bu sayida Naksibendi-Haznevi yolunun büyük mürsidlerinden Seyh Muhammed Haznevi’nin hayatini ele aliyor. Bu sene vefatinin 11. yili olan Seyh Muhammed Haznevi büyük bir alim ve mürsid idi.
Prof. Dr. Selahattin Yildirim bir hadis bir hikaye yazilarina devam ediyor. Prof. Yildirim bu sayida vefa kavramini gündeme aliyor.
Prof. Dr. Kadir Özköse Bedeviye tarikatinin kurucusu büyük mutasavvif Seyh Ahmed Bedevi’nin portresini çiziyor.
Said Yavuz, 15 Temmuz’da Burkina Faso’da biriken dualari ve gözyaslarini anlatiyor. Burkina Fasolularin, Islam’in son kalesi düsmesin diye ettikleri dualari ulastiriyor, okura.
Ahmet Edip Basaran, Necip Fazil’in Çöle Inen Nur adli eserini anlatiyor.
M. Nezihi Pesen kirkambar sayfalarinda Hazret-i Hüseyin’i rahmetle aniyor.
Kemal Özer, agiz ve dislerimizdeki macun tehlikesine dikkat çekiyor.
Ilim ve Irfan dergisi Gülbahçe çocuk ekiyle birlikte okurlarin gönlünü kazanmasini biliyor.