PROF. DR. ALI AKPINAR | Ağustos | 2016 | KÖSELER
Insanlik tarihine zulüm ve azginlikta kara bir leke olarak geçmis olan Firavun, kendi iktidarini saglama almak için olmadik zulüm yöntemlerine basvurmus ve maiyetindeki insanlari inim inim inletmisti. Onun uygulamaya koydugu zulümlerden biri de Israilogullarinin erkek çocuklarini katletmekti.
Firavun’un plani basariya ulasmadi ve sonunda yüce Rabbimizin dedigi oldu. Çünkü inkar cephesinin planlari varsa, Rabbimizin de plani vardi. Rabbimizin planlari ise her zaman güçlü idi ve her zaman O’nun (cc) dedigi olacakti.
“Inkar edenler, seni baglayip bir yere kapamak veya öldürmek ya da sürmek için düzen kuruyorlardi. Onlar düzen kurarken, Allah da düzenlerini bozuyordu. Allah plan yapanlarin en iyisidir.” (Enfal, 30)
Firavun, Israilogullarinin soyunu kurutmak için bir plan yapmisti: Onlarin erkek çocuklarini katledecek, hizmet etsinler diye de kiz çocuklarini sag birakacakti. Bu plan, Firavun’un gücü tamamen Israilogullarinin elinden alip Kiptilere verme amacina yönelikti. Yoksa, Firavun’un bir müneccimden aldigi yahut rüyasinda gördügü ve Israilogullarindan dogacak bir erkek çocugun kendisini tahtindan edecegi endisesiyle erkek çocuklari öldürt¬tügü seklindeki hikaye Kur’an’da ve Kitab-i Mukaddes’te geçmeyen bir uydurmadir. Firavun’un bu plani, iktidar hirsi ve asabiyet kaygisindan kaynaklanmaktaydi.
“Firavun’a, kötü isi böylece güzel gösterildi ve dogru yoldan alikondu. Firavun’un hilesi elbette bosa gidecekti.” (Mü’min, 37)
“Size iskence eden, kadinlarinizi sag birakip ogullari¬nizi bogazlayan Firavun ailesinden sizi kurtarmistik; bu Rabbinizin büyük bir imtihani idi.” (Bakara, 49) “Firavun, ‘Onlarin ogullarini öldürecegiz, kadinlarini sag birakacagiz. Elbette biz onlari ezecek üstünlükteyiz.’ dedi.” (Araf, 127)
“Musa, kavmine dedi ki: Allah’in size olan nimetlerini anin; size iskence eden, kadinlarinizi sag birakip ogulla¬rinizi bogazlayan Firavun ailesinden sizi kurtardi; bütün bunlarda Rabbinizden size büyük bir imtihan vardir.” (Ibrahim, 6)
Zaten en bastan beri Firavun’un planlari hedefine ulasamayacakti. O, erkek çocuklarini dogar dogmaz katlederek, Musa’larin yetismesine engel olmak istemisti. Ancak yüce Rabbimiz, Hazret-i Musa’nin yetismesini dilemis ve bu dilegini gerçeklestirmek için de Firavun’u buna hizmetkar kilmisti.

(Yazinin tamami Ilim ve Irfan dergisi Agustos (2016) sayisinda.)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016