Dergimizin kirkinci sayisi ile birlikteyiz. Sayilar içinde kirkin özel bir anlamina isaret edilir daima. Mesela insan için kirk yasin kemal yasi oldugunu söyler arifler. Kirklar deyimi çok önemlidir hakeza. Dergiler için de bu böyledir desek, yanilmis olur muyuz acaba?
Evet, daima hissettigimiz dualarinizla ve eksilmeyen maddi-manevi desteklerinizle artik rüstünü ispat etmis, olgunluk çagini yasayan bir dergi ile karsinizdayiz. Yüce Mevlamiza sonsuz hamd ve sena olsun.
Dergimizin bu sayisinda dosya konusu olarak “zaman”i isledik. Zamanin degerini, önemini anlatan yazilara yer verdik ilerleyen sayfalarimizda. Farkli çagrisimlariyla vakit mefhumunu islemeye çalistik. Aslinda bizatihi kirkinci sayimiz bile vaktin ne kadar hizli aktiginin capcanli bir sahidi. Bizim öykümüzü bastan beri takip edenler için nice derslerle dolu bu kirk sayi, bu kirk ay. Ilk basladigimiz günleri hatirliyorum, ilk sayimizi. Vakit ne çabuk geçti ya Rabbi! Su gibi akmis zaman.
Evet, yasimiz ilerledi, zaman su gibi akti, gitti elimizden. Tesellimiz ise sudur: O ilk günkü heyecanimiz hâlâ devam ediyor.
Allah Tebareke ve Teala, gayret ve heyecanimizi daim kilsin, ihlasi ve istikameti yoldasimiz eylesin, büyükle¬rimizin feyiz ve bereketinden bizleri mahrum etmesin ve daha nice kirkinci sayilarda birlikte olmayi nasip etsin bizlere.

Haznevi Ilim ve Irfan Vakfi hayirli olsun!
Bu vesileyle, dergimizin bu sayisinda genis olarak yer verdigimiz bir yeniligin de müjdesini sizlerle paylas¬mak istiyorum. Uzun zamandir kurulus çalismalari devam eden vakfimizin resmi islemleri tamamlandi ve faaliyetlerine basladi. Allah’a hamd olsun. Haznevi Ilim ve Irfan Vakfi, kurulus senedinde de altini çizdigi gibi ilim ve irfana dair çalismalarimizin bundan böyle semsiyesi olacak insallah. Vakfin; hizmetlerimizin daha sistematik ve düzenli bir sekilde yürümesine, egitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerimizin daha programli bir sekilde sürüdürülmesine çok ciddi katkilar sunacagina inaniyoruz.
Naksibendi-Haznevi dergahinin bugüne kadar sürdürdügü ve bugün de dergahin muhterem mürsidi Seyh Muhammed Muta’ Haznevi rehberliginde devam eden hizmetler, artik vakif çalismalariyla da desteklenecek insallah.
Hayirli olsun, mübarek olsun. Utandirma Allah’im!

Mevlid Kandilimiz mübarek olsun!
O’nun (sas) gelisi bir müjdedir. Kesintisiz, devam eden bir mustu.
Varlik O’nunla kemale erdi. Din O’nunla tamamlandi. Vahiy O’nunla son buldu. Kainatin sahibi aziz Allah, en son O’nun sahsinda insana hitap etti. Yaradan bütün güzellikleri O’nun sahsinda birlestirdi.
O, her an yenilenen bir müjdedir. O‘nun gelisi eskimeyen, taptaze bir haberdir. Ah su sairler de olmasa:
Basmasa mübârek kademin rûy-i zemîne,
Pâk etmez idi kimseyi hâk ile teyemmüm.
(Kazasker Mustafa Izzet Efendi)
(Basmasa mübarek ayagin yeryüzüne/Toprak ile teyemmüm temizlemezdi hiç kimseyi.) Yine ve yeniden ve daima: Hos geldiniz Efendimiz, hos geldiniz, hos geldiniz!

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016