Ilk sayisi Eylül 2012'de okurla bulusan ve tasavvuf çevrelerinde ilgi ve heyecan uyandiran Ilim ve Irfan dergisinin ikinci sayisi çikti. Dergi, içerigi ve isledigi konular kadar tasarimi ve estetigi ile de göz dolduruyor.

Ilim ve Irfan'in bu sayisi dosya konusu olarak "Mü'minin Süsü: Güzel Ahlak"i ayrintili bir sekilde inceliyor. Tüm ölçü birimlerinin anlamini yitirdigi ve maddenin tek deger olarak kabul edildigi bir zamanda Ilim ve Irfan, hazirladigi dosyayla 'Güzel Ahlak'i yeniden ve yüksek sesle gündemimize sokmayi amaçliyor. Bu hedef, dosyanin sunus yazisinda su cümlelerle özetlenmis: "Insan kendisini baskalarina begendirmek için süslenir. Bizler de Rabbimize kendimizi begendirmek için süslenmeliyiz. Ama Rabbimizin begendigi süs nedir, bunun üzerinde ciddi olarak düsünmeliyiz. Insan kötü huylarindan, çirkin aliskanliklarindan kurtuldukça sadece disi degil içi de güzellesir."

Derginin dosya yazilarini kaleme alan M. Salim Hasimoglu, Mehmet Çetin ve Ismail Acarkan, farkli açilardan güzel ahlaka dikkat çekiyorlar. Dosya disindaki yazilariyla da dikkat çeken dergide; Doç. Dr. Cüneyt Gökçe'nin kardeslige çagri olarak okunabilecek yazisi, Doç. Dr. Erdogan Bas'in Asr-i Saadetten bir tabloyu ele aldigi makalesi ve yazar Mona Islam'in sabri bir baska açidan ele alan denemesi önemli metinler olarak öne çikiyor. Bunlarin yaninda, sair-yazar Ibrahim Tenekeci'nin "Ilim, Irfan ve Itimat" baslikli yazisi da derginin sürprizlerinden biri olarak okuru selamliyor. Ilim ve Irfan dergisinde bu sayisin portre yazisini Sami Bayrakçi yazdi. Bayrakçi, Ikinci Binyilin Müceddidi Imam Rabbani'yi inceliyor. Potre yazisinin yaninda Imam Rabbani'nin dogdugu sehir olan Serhend de, Adem Dönmez tarafindan tanitiliyor.

Haznevi tarikatinin büyük mürsidi Seyh Muhammed el-Haznevi'nin vefat yildönümü vesilesiyle dergi, merhumu ele alan bir yaziya da yer vermis. Ahmet Hamdi Uzunyol, "Yirminci Yüzyilda Bir Arif" baslikli yazisinda okurlara merhum Seyhin bir biyografisini sunuyor. Seyh Muhammed Mutâ' el-Haznevi'nin rahmetli babasi için yazdigi "Yakaris" siiri de ayni yazinin sonunda dikkat çekiyor.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016