Hiç kuskusuz Naksibendi-Haznevi tarikatinin usûl, adap ve ilkeleri Islam’in temel prensiplerine ve Ser-i Serifin esaslarina dayanmaktadir. Bu yüzden tarikatimizin ilke ve prensipleri ona tâbi olan pek çok insanin kurtulusuna vesile olmus ve olmaya devam etmektedir. Bu usûller sayesinde niceleri Hakk’a yönelmis ve dogru yolu bulmuslardir. Seriata dayali adap ve prensiplerden pek çok insan istifade ettigi gibi, seriattan uzak ve Islam’a aykiri hastalikli ve zehirli prensiplerden de niceleri zarar görmüstür.

Sevgili dost ve kardeslerim! Pek muhterem Seyhimiz bizlere hastaligin kaynagini ve gerçek ilaci tam anlamiyla ögretmistir. Hastaligin kaynaginin cehalet oldugunu, çare ve tedavisinin de marifetullahtan, Allah’i tanimaktan geçtigini net bir sekilde ögretmistir. Allah’i tanima gerçegi insani halden hale sokar; kisiyi ölümden hayata, zillet ve çöküsten san ve serefe yüceltir. Dünya ver ahirette mutlu ve bahtiyar eder.

Kuskusuz nefsini düzeltmeyenin kurtulusa ermesinin mümkün olmamasi gibi, nefsin islahi da ancak marifetullah ile yani Allah’i tanimakla mümkün olur. Allah’i tanimak bütün hayrin, iyilik, kurtulus ve basarinin temelidir. Yüce Mevla ne güzel buyuruyor: “Nefsini arindiran kurtulusa ermistir. Nefsini günahlara daldiran da zarar etmistir.” (Sems, 9-10) Kardeslerim, merhum seyhimiz var gücüyle haykirarak buyuruyordu ki, “Insanlik ancak Rabbini tanimakla mutlu olabilir. Dinine simsiki sarilmadigi sürece kurtulusa ermesi mümkün olmadigi gibi Hazret-i Peygamberin ahlakiyla da ahlaklanmadigi sürece mutlulugu yakalayabilmesi imkansizdir. Bütün dert, sikinti ve problemlerden kurtulmanin yegane reçetesi budur. Dinin semsiyesi altina siginan kimse en güzel siginagi bulmus ve her türlü kötülükten koruyucu en güzel silahi elde etmistir.”

(Yazinin tamami Ilim ve Irfan dergisinin Ocak (2015) sayisinda.)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016