Islam dünyasi kan agliyor
Sicak günlerden geçiyoruz ve acidir ki bu, sadece mevsim sicakliklarindan kaynaklanmiyor. Maalesef, on yillardir oldugu gibi Islam dünyasi yine bir ates çemberinin içinde yanip kavruluyor adeta. Cografyamiz bir kan gölüne dönmüs vaziyette. Bir Allah’in günü geçmiyor ki Islam topraklarinin bir/birçok yerinden aci ve gözyasi haberleri gelmesin. Ve teknik imkanlarin artmasiyla da neredeyse hepsini canli canli izliyoruz evlerimizde.

Evet, acidir ki yalnizca izleyip çaresizce dua ediyoruz. Mübarek Ramazan ayi da maalesef katil ve zalimleri durdurmadi. Bu çagda ve bu cografyada yasamanin bir bedeli var ve hepimiz o bedeli ödüyoruz. Kimimiz canini vererek, kimimiz bu katlanmasi zor acilara sahit olarak...

Agir bir imtihandan geçiyoruz. Müslüman kardesleriniz kan aglarken siz ne yapiyordunuz sorusu, tüm agirligiyla karsimizda duruyor. Tabii ki “Zalimler için yasasin cehennem.” ve Allah mazlumlarin hakkini zalimlerden alacak süphesiz. Amenna. Ama olup bitenlerin olup bitmemesi için sen ne yaptin, sorusuna verecek ikna edici bir cevabimiz yok. Üzgünüz, kirginiz ve çaresiziz. “Imdat Allah’im” demekten baska ne yapabiliriz?

Evet, üzgünüz. Islam’in aziz sehirleri için... Ve masum çocuklar için ve savunmasiz kadinlar için ve çignenmis irzlar için...

Üzgünüz ve yakariyoruz:
Allah’im cografyamiza huzur ve sükunet ver, düsmanlarimiza firsat verme! Birligimizi ve dirligimizi yeniden sagla! Bir kardes kavgasina sürükleme ümmet-i Muhammed’i! Rahim sensin, Kahhar sensin ve Zü’ntikam sensin. Kime, hangi isminle tecelli edecegini en iyi sen bilirsin!

Iki yili geride biraktik
Elimizdeki sayiyla birlikte dergimiz iki yasini doldurmus oluyor. Her seyden evvel, bizi bu günlere eristirdigi için Allah Tealaya hamd ediyoruz. Yirmi dört sayidir bu dergi, istikrarini ve istikametini bozmadan, saf ve duru bir Islam anlayisini anlatmanin gayreti içinde oldu. Iki yil boyunca, degerlerinden ve maneviyatindan uzaklasan insani; aslina, fitratina çagiran dosyalar, yazilar yayinladi. Ve tabi sizin de takip ettiginiz gibi, bugüne kadarki yolculugumuzda bizlere onlarca isim kalemleriyle destek oldu. Yazilariyla, degerli fikirleriyle yolumuza isik tutan ve bundan sonraki yürüyüsümüzde de beraber olmayi diledigimiz çok degerli düsünce ve gönül insanlarimiz, ufkumuzu genisletti, dünyamizi zenginlestirdi. Tüm bu yazar-çizer dostlarimiza gönülden tesekkür ediyoruz.

Ve tabi siz degerli okurlarimiz da hep yanimizda oldunuz. Uyarilarinizla, yapici elestirilerinizle, takdir ve tebriklerinizle hep orada oldugunuzu hissettirdiniz. Sizlere de ayrica tesekkürü bir borç biliyoruz.

Duamiz, bu yolculugun daha uzun yillar, ayni istikamet üzere ve ayni istikrarla devam etmesidir. Cenab-i Allah’tan heyecanimizi diri ve daim kilmasini ve daha nice sayilarda bizleri bulusturmasini diliyoruz.

Ilim ve Irfan takvimi geliyor
Dergimizdeki duyurulardan da görmüs olmalisiniz; 2015 yili için kendimize özgü bir takvim hazirligimiz var. Görselligiyle ve içerigiyle tamamen bize ait olan, dergimizin ilkelerine tam muvafik takvimimizin kisa sürede aranan ve istenen bir yayin olacagini ümit ediyoruz. Hazirliklarimizin son asamasina geldik ve kisa bir süre içinde de 2015 yili takvimlerini baskiya verecegiz insallah. Takvimimizdeki tarihlerin tümünü sahih kaynaklardan elde ettik. Tüm sözleri ve arka sayfa bilgilerini saglam kaynaklardan derledik. Görselligi konusunda çok titiz davrandik. Hasili, dergimizin çizgisinde, ondan renk ve kokular tasiyan bir takvim hazirladik. Bundan sonrasi sizlerin iltifatina kalmis artik.
Insallah, dergimize gösterdiginiz ilgiyi takvimimizden esirgemezsiniz.

Yeni sayimizda bulusmak üzere.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016