SAADETTIN ACAR | Nisan | 2014 | BASLARKEN
Bundan yirmi ay önce Ilim ve Irfan Dergimizin ilk sayisini yayina hazirlarken, yirminci sayimiza ulasacagimizi hayal ve tahmin ediyorduk ama itiraf etmek gerekirse zamanin bu kadar hizli geçecegini hesaba katmamistik. Daha dün gibi derler ya, tam öyle.

Derginin kapaginda “sayi yirmi” ifadesini görünce mutlulukla beraber bir burukluk da hissetmedik degil. Ömür gidiyor çünkü, elimizden sabun köpügü gibi kayiyor ve onu hakkiyla degerlendirememenin sizisi yüregimizin bir yerini sürekli kemiriyor. Çünkü ömrün kazasi yoktur ve her anin hesabi sorulacaktir bize. Yüce Allah’tan, istikamet üzere, selef-i salihin ve büyüklerimizin yolunda daha nice yirmi sayilar göstermesini, bu arada ömrünü de en degerli sekilde geçirenlerden eylemesini niyaz ediyoruz.

Insana kalacak olan iman ve amel-i salihtir. Insani kurtaracak olan ihlas ve samimiyettir. Riya ve kibir insanin büyük zahmet ve mesakkatle biriktirdiklerini alip götürür. Enaniyet ve ucub hayirli islerimizi de elimizden söker alir. Muhterem büyügümüz Seyh Muhammed Muta’ Haznevi söyle buyurmustu bir seferinde: “Biz ihlastan ayrilmaz, sadakatten taviz vermezsek Allah Teala da bizleri muvaffak kilacaktir. Ama eger biz basariyi kendimize mal eder, isin içine benligimizi katarsak, bilmeliyiz ki elimizdeki nimetlerden de olacagiz.” Meselenin özeti budur.

Allah Teala, bir vesileden baska bir sey olmadigimizi, varsa bir güzellik ve basarinin büyüklerimizin dua ve bereketiyle oldugunu bizlere hakkiyla kavratsin. Her durumda bu kavrayisa ulasmak için de dualarinizi hasseten istirham ediyoruz.

Üçüncü yil hazirligi
Tabii yirminci sayiya geldik ve önümüzdeki eylül ayiyla birlikte dergimiz üçüncü yilina giriyor. Elhamdülillah. Biz de sadik okuyucularimiz için, üçüncü yilin baslamasiyla birlikte bazi yenilikler ve sürprizler hazirliyoruz. Hem teknik ve görsel açidan kendimizi zenginlestirmeyi hem de ek yayinlarla da yeni okuyuculara ve daha genis kesimlere ulasmayi hedefliyoruz. Dergimizin daha genis kesimlere ulasmayi hak eden bir kalitede ve içerikte olduguna inaniyoruz çünkü. Olur ki onunla yeni tanisan biri bizden daha fazla faydalanir. Yapacagimiz çalismalarla ilgili önümüzdeki aylarda daha genis bilgileri sizlerle paylasacagiz insallah. Tabi her zaman sizden ricamiz, derginize sahip çikmaniz, onu okuyup okutmanizdir.

Kutlu Dogum programlari
Bu ay içerisinde insallah, Türkiye’nin çesitli bölgelerinde Peygamber Efendimizin dünyayi tesriflerinin miladi yildönümleri vesilesiyle salon programlari düzenliyoruz. Kutlu Dogum Haftasi nedeniyle Manisa, Antalya ve Bursa’da düzenleyecegimiz programlara istiraklarinizi bekliyoruz. Programin detaylarina iliskin duyuruyu dergimizde bulabilirsiniz. Bu gibi vesileler hem bir araya gelip muhabbet etmeye sebep oluyor hem de dergimizin tanitimina ve genis kesimlere ulasmasina katki sagliyor. Tabii her seyden önce Efendimizi anmakla, O’nun feyiz ve bereketinden dergi olarak da istifade etmeyi ümit ediyoruz. Bu yöndeki programlarimiz önümüzdeki aylarda da devam edecek insallah. Simdiden Mayis ayi içinde Samsun’da yapacagimiz programin hazirligini yapiyoruz. Yeni sayimizda görüsmek üzere, selametle kalin.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016