KUDBETTIN AKYÜZ | Nisan | 2015 | AYIN KONUSU | Okunma: 1737
Su dünya hayatinda zaman mikserinin ufalamadigi bir nesneye rastlayabilmek ne mümkün! Insana bazen uzun gelse de, olmayacak hülyalarin pesinden, nasil olsa daha zaman var düsüncesiyle, kossa da ömür çok kisa. Bu kisa hayatin nihayetinde bahtiyarlardan olabilmek her Müslümanin arzusu ve dilegi. Bunu gerçeklestirebilmek için de su kisacik hayatimiza katmamiz gereken birtakim degerler bulunmaktadir. Bu degerlerin basinda hiç süphesiz ki iman esaslarina inanmak yani iman nimetiyle serfiraz olmak gelmektedir. Iman, insanin ebedi saadetine vesile olacak yegane nimettir.

Merhum Mehmet Akif’in,
Imandir o cevher ki Ilahi ne büyüktür Imansiz olan pasli yürek sinede yüktür sözlerinde ifade ettigi gibi, iman sahip oldugumuz en büyük cevherdir. Iman olmadan insanin Ilahi lütuflara mazhariyeti söz konusu olamaz. Iman, sahibini sahil-i selamete ulastiran tek gemidir. Öyleyse bu devlete sahip olan bir beser bunu koruyup muhafaza edebilmek için azami derecede gayret göstermelidir.

Kullarina karsi sefkati yüce olan Allah (cc) kendisine yönelenlerin imanini koruma adina, onlara birtakim firsatlar ve imkanlar tanimistir. Bu firsat ve imkanlarin basinda mübarek günler, geceler ve aylar gelmektedir. Allah Teala bu kiymetli zaman dilimlerinde yeryüzüne daha bir rahmet ile tecelli etmektedir. Müslümanlar ise o zamanlara verdikleri deger nispetinde Ilahi rahmetten nasipdar olurlar.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016